Icy Tower godišnjica

Icy Tower godišnjica

22/12/2020 0 By admin

Oooo da, svi se itekako dobro sjećamo ove igre. A za vas mlade kojima je ovo strano, igrač započinje igru ​​u prizemlju kule. Da bi se popeo na toranj, igrač mora skakati s poda na pod. Lik može proći kroz podove odozdo, ali sletjeti na njih kad padne odozgo. Jednom kad se igrač spusti na pod, može se kretati po njegovoj površini pomoću tipki sa strelicama. Krećući se po podu, igrač gradi zamah za sljedeći skok. Lik se također može odbiti od vertikalnih zidova na lijevom i desnom rubu tornja, omogućujući im promjenu smjera zadržavajući zamah.

Ako igrač izgradi dovoljan zamah, može se popeti na nekoliko katova u jednom skoku. Proširene sekvence takvih višespratnih skokova nazivaju se kombinacijama. Kombinacija završava kada igrač napravi skok koji pokriva samo jedan kat, padne s poda i padne na donji kat ili ako ne uspije skočiti u određenom vremenskom okviru (oko 3 sekunde).

Na početku igre podovi tornja miruju. Kad igrač dosegne 5. kat, podovi se počinju polako pomicati prema dolje. Svakih trideset sekundi brzina silaska prema podu se povećava i igra govori igraču: “Požuri!” Ako igrač propusti pod i padne s dna ekrana, igra završava. Također završava ako igrač stoji na podu koji se odmiče od dna zaslona.

Cilj je doći do najvišeg mogućeg kata i prikupiti najveći broj bodova. Bodovi se dodjeljuju na temelju najvišeg postignutog poda i kombinacija igrača (ako postoje).

Budući da je toranj beskonačne visine, nemoguće je doći do gornjeg kata. Kad igra završi, ponovljena igra može se spremiti za kasnije gledanje.

Developer(s)Free Lunch Design
Designer(s)Johan Peitz
Artist(s)Johan Peitz, Emanuel Garnheim[nb 1][1]
Composer(s)Anders Svensson
EngineAllegro[1]
Platform(s)Windows / Mac OS
Release22.12.2001
Genre(s)action gameplatform game
Mode(s)single-player

—> Ovdje možete igrati Icy Tower <—